Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019Με εξαιρετική επιτυχία και τεράστια προσέλευση κοινού, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/1 στην «Αγορά Αργύρη», Σεμινάριο με θέμα «Σύγχρονα Ερευνητικά Δεδομένα για τις Νοηματικές Γλώσσες».

Κεντρική εισηγήτρια του Σεμιναρίου ήταν η Δρ. Ρένα Ανδρικοπούλου, Φιλόλογος και Διερμηνέας της Ελληνικής Νοηματικής, ενώ η εκδήλωση διοργανώθηκε άρτια από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής, περήφανο τέκνο του ‘’Εκπαιδευτικού Ομίλου Κουτσαντώνη’’ τα τελευταία 4 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια επιστημονική προσέγγιση της Γλωσσολογίας των Νοηματικών Γλωσσών, καθώς και τον πολιτιστικό αντίκτυπό τους στις κοινότητες των Κωφών διεθνώς από τη διακεκριμένη επιστήμονα.
Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε νέους και μεγαλύτερους, Κωφούς και ακούοντες, ήταν το διαδραστικό, βιωματικό εργαστήρι, από τους πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς του Κ.ΕΛ.ΝΟ.. Μία αμφίδρομη διαδικασία, χάρη στην οποία μπήκε ένα παραπάνω «λιθαράκι» στην προσπάθεια να κατανοήσουν όλοι και να συνειδητοποιήσουν ακόμα πιο ουσιαστικά, ότι η επικοινωνία μεταξύ κωφών και ακουόντων, μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική χωρίς να μεσολαβεί η ομιλία.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες που κατέκλυσαν την «Αγορά Αργύρη», ενώ άπαντες ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για την επόμενη εκδήλωση του Κ.ΕΛ.ΝΟ. Παράλληλα, άρχισαν οι εγγραφές για τα νέα ταχύρρυθμα τετράμηνα τμήματα του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής.Δεν υπάρχουν σχόλια: